Deputatul Marian Neacşu dezaprobă decizia preşedintelui ţării de a retrimite Parlamentului legea de reducere a TVA-ului la alimentele de bază

10
În opinia parlamentarului de Ialomiţa, Traian Băsescu a comis cel mai reprobabil gest din ultimul timp, trimiţând fără vreun temei juridic legea privind reducerea TVA la alimentele de bază înapoi către Parlamentul României, care o votase în urmă cu o săptămână în unanimitate.
Marian Neacşu apreciază că votul de la Camera Deputaţilor pentru un TVA redus la 5% a fost expresia ultimului gest de libertate al deputaţilor PD-L, acum prizonierii preşedintelui, obligaţi să voteze împotriva conştiinţei şi interesului oamenilor de rând.
Parlamentarii PSD consideră că legea este viabilă şi poate conduce la ieftinirea laptelui, cărnii şi pâinii, motiv pentru care va fi susţinută în continuare de deputaţii opoziţiei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

10 comentarii

  1. Legea a starnit controverse chiar in randul Patronatelor din industria de profil. In plus Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR a spus ca în forma adoptată de parlament, legea va permite reducerea TVA la 5% doar în cazul a cinci produse, respectiv carne proaspătă, pâine, lapte, ulei şi zahăr. Si un citat, daca-mi permiteti: ”Dacă se promulgă legea în forma adoptată de parlament, pe piaţa cărnii va creşte evaziunea şi industria procesatoare va fi îngropată, deoarece voi cumpăra carnea cu TVA de 5% şi voi vinde cârnaţii cu TVA de 24%. În această situaţie, oamenii vor prefera să îşi pregătească singuri cârnaţii”, a declarat Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii şi preşedinte al Patronatului din Industria Alimentară Romalimenta.

  2. Pt. mike

    “Controverse” nu inseamna ca sunt impotriva. Iar spusele lui Adrian Vasilescu poti sa le ignori linistit, personajul asta, de cate ori vorbeste, niciodata nu spune nimic. Urmareste-l cu atentie, totdeauna spune ca asa e normal, ca asa trebuie, ca nu se poate altfel, adica e omul potrivit pentru a-l scapa pe Isarescu de corvoada explicatiilor. Da fapt, d-aia l-a si ales Isarescu (inainte era ziarist la Romania Libera), explicand intr-un cerc restrans ca pe vremuri, cand citea acest ziar pe care-l aprecia in mod deosebit, articolele lui Vasilescu il bagau mereu in ceata, scria mult fara sa spuna nimic! Iar a da un citat din marele… economist Minea, e pierdere de timp, cum sa creasca evaziunea cand taxele sunt mici, in orice manual de economie se sustine contrariul! Si inca ceva, ce e rau sa-ti faci carnatii acasa? Sau acelasi Minea e speriat ca ii fuge o afacere din domeniul pastorit de el…

  3. george, daca nu ai observat, manualele de economie nu mai functioneaza la noi in tara, si cred ca nici prin alte parti.
    alea-s facute pt o societate sanatoasa, si noi suntem departe.

    PS: ceea ce ni s-a promis acum 20 de ani, respectiv economie de piata, concurenta, egalitate de sanse, fara spagi, si multe altele, a fost doar gargara capitalista. am fugit de unii si am dat de altii.

  4. Baieti, problema e ca in timp ce alte state au avut sau si-au centrat economia pe export, la noi s-a procedat invers, mergandu-se pe mana consumului intern, pentru a avea crestere economica. Asadar, dam bani la bugetari, salarii nesimtite liderilor de sindicat si astfel avem consum, deci crestere economica. Pentru asta stanga politica din RO este de vina, parerea mea!

  5. mike, nu-i mai pupa atat pe astia. stim cu totii cine-a facut rau, din pacate stim si cine face rau in continuare.

    as vrea sa vad si eu statisticile, niste statistici reale, sa vedem de cate ori au crescut sinuciderile de cand cu boc, sa vedem de cate zeci de ori s-a redus numarul de firme, de cate zeci de ori a crescut somajul ( mai exact cei ce nu au locuri de munca ). si crede-ma, e mult mai rau ce fac astia decat ce faceau aia.
    vreau sa vad si eu soselele alea asfaltate pe toata latimea, nu cu doua dungi neasfaltae pe margini de 30 de cm, de n-au loc doua masini sa treaca una pe langa cealalta.
    vreau sa stiu multe lucruri, insa pe tine te intereseaza doar gargara.

  6. mai devreme am avut un post ce nu a fost publicat, in care spuneam ca dreapta apartine, cel putin in clipa de fata pnl-ului. Daca benito nu-si da seama de asta cine-i de vina? Madam pocora sau …

  7. Benito, dac-am fi pe stadion ti-as spune, omule…Ion, nu pup pe nimeni, iti recomand cu caldura statisticile din Polonia de pe vremea lui Leszek Balcerowicz, acolo sa vezi drame si probleme! O fi o informatie mincinoasa faptul ca deficitul comercial al RO a scazut cu 3,45% de la inceputul lui 2010? Rogu-te, lasa gargara impresionista…

  8. Pt. mike

    Deficitul comercial extern este diferenta dintre importuri si exporturi (cand exporturile sunt mai mari, avem de-a face cu balanta excedentara — caz ideal). Daca deficitul a scazut, nu e musai sa fi crescut exporturile, ci sa se fi miscorat importurile (ceea ce s-a si intamplat de fapt), adica, cu alte cuvinte, au avut de suferit industriile, sau cetatenii. In primul caz, nu s-au asigurat materii prime sau materiale necesare procesului de productie (daca as intreba “care productie?”… cine site ce ai sa-mi raspunzi), iar in alt doilea caz, nu s-au mai asigurat bunuri pentru populatie, asa cum se asigurau altadata. Ce zici, e bine?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.