Descinderi DIICOT la Avicola Slobozia

0

avicola slobozia

Procurorii DIICOT au descins din nou în Ialomiţa! Echipe complexe de control anti fraudă au făcut astăzi 102 percheziţii în 18 judeţe din ţară pentru destructurarea a două grupuri infracţionale formate din 80 de persoane specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă.
Membrii grupărilor organizate sunt suspectaţi că, prin intermediul unor societăţi din România, achiziţionau carne şi ouă din Olanda, Polonia, Marea Britanie şi Germania fără taxa pe valoarea adăugată, iar ulterior vindeau produsele cu TVA. După achiziţionarea reală a mărfurilor din alte state ale Uniunii Europene, persoanele din reţea înregistrau livrări fictive către firme fantome din alte state comunitare. Marfa era însă livrată doar scriptic şi vândută în fapt pe piaţa românească la negru, fără înregistrarea în documentele contabile.
În derularea activităţilor ilegale membrii reţelei utilizau o serie de firme deţinute direct sau prin interpuşi, asupra cărora decideau când şi cum vor fi implicate în cadrul fiecărui circuit financiar ilicit, cantităţile şi preţul pe fiecare partidă de marfă tranzacţionată, dispuneau întocmirea documentelor fictive şi ordonau plăţile.
Prejudiciul a fost estimat la 15 milioane de euro, iar 80 de suspecţi, inclusiv din Ialomiţa, vor fi audiaţi la DIICOT Bucureşti.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.