Dezastru administrativ la oficiul pedologic

0

Dezastru administrativ si contabil la Oficiul Judetean de Studii Pedologice si Agrochimice Ialomita. Controlul prefecturii a evidentiat ca, de 6 ani, în institutie nu s-a facut nici macar un inventar, numeroase bunuri fiind lipsa din gestiune. Mai grav este ca bugetul a fost utilizat în folosul conducerii, cu încalcarea flagranta a legilor în vigoare. În consecinta, spune subprefectul Gigi Petre, au fost sesizate Directia Finantelor Publice si Curtea de Conturi.
Oficiul Judetean de Studii Pedologice si Agrochimice a fost coordonat 25 de ani de acelasi director, Vasilica Botea. Dupa schimbarea conducerii, fostul director s-a pensionat. În prezent, Oficiul care a apartinut de Directia Agricola, a devenit institutie deconcentrata, ceea ce a determinat controlul Prefecturii Ialomita. Prefectul Alecsandru Stiuca apreciaza ca institutiile statului cu atributii de control nu au nici o scuza pentru neglijenta si abuzul în serviciu a fostului director.
Controlul la Oficiul Judetean de Studii Pedologice si Agrochimice Ialomita s-a desfasurat în perioada 12-14 august 2009.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.