Dezbatere biotehnologii la Slobozia

0

Photobucket

Fermierii din România încearcă să strice înţelegerile dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, în urma cărora piaţa europeană este redusă la consumul de Organisme Modificate Genetic.
Interdicţia de a cultiva soia este completată de intenţia unor parlamentari de a adopta o lege prin care să se stopeze şi însămânţarea porumbului modificat genetic.
În opinia preşedintelui Ligii Asociaţiilor Agricole din România, Nicolae Sitaru, în plină criză, ţara a fost trasă pe dreapta, iar fermierii sunt condiţionaţi la profit.
În lume se cultivă circa 130 de milioane de hectare cu organisme modificate genetic, ceea ce înseamnă de aproape 14 ori suprafaţa arabilă a României. Campaniile de presă împotriva culturilor de OMG-uri au indus ideea unui rău general, asimilată mecanic de populaţie. Un studiu de piaţă realizat de o companie cu rol de a contracara manipulările externe, arată că, 15% din populaţia mediului urban este împotriva cultivării de plante modificate genetic, fără a cunoaşte eventualele riscuri sau consecinţe ale consumului acestora. Sociologul Ana Bulai, spune că fenomenul împotriva organismelor modificate genetic este rezultatul lipsei de informaţii pertinente.
Înainte de aderarea la Uniunea Europeană, în România se cultivau aproximativ 300 de mii de hectare cu soia modificate genetic, cu o producţie 7-800 de mii de tone, care se prelucrau în ţară, asigurau proteina vegetală şi un mic export. Acum, în România, circa 3 milioane de hectare rămân necultivate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.