Dezbatere la penitenciarul Slobozia: unde sunt cei care nu mai sunt?

0

tre“Unde sunt cei care nu mai sunt?” a fost genericul dezbaterii organizată la Penitenciarul Slobozia de Biblioteca Judeţeană cu ocazia Zilei Naţionale a deţinuţilor politici anticomunişti din România.
Manifestarea a debutat cu o prezentare a numelor sonore ale intelectualităţii româneşti care au fost greu încercate în perioada comunistă: Pr. Valeriu Anania, Pr. Arsenie Boca, Pr. Arsenie Papacioc, Vasile Voiculescu, Nichifor Crainic şi Virgil Ierunca. De asemenea, deţinuţilor le-au fost prezentate titluri semnificative din colecţiile Bibliotecii Judeţene, printre care: Memorialul Durerii, Fenomenul Piteşti şi Mărturisitori din închisorile comuniste.
Tot cu această ocazie, a fost lansat proiectul “Recenzie de carte”, ce constă în prezentarea de către persoanele private de libertate a unor opere literare prin comentarii şi aprecieri.
Proiectul reprezintă o provocare intelectuală şi are scopul de a crea un cadru favorabil dezvoltării abilităţilor literare ale deţinuţilor din penitenciarul Slobozia prin stimularea cunoaşterii, creativităţii, dezvoltarea şi exersarea deprinderilor literare. Selecţia persoanelor recenzente s-a făcut ţinând cont de nivelul de studii şi abilităţile de analiză, iar titlul ales pentru prima recenzie de carte este Pânza de păianjen, de Cella Serghi.
Acţiunea desfăşurată în cadrul Proiectului cultural “Biblioteca vine la tine” s-a încheiat cu un dialog între invitaţi şi gazde pe tema proiectului lansat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.