Dezbatere pentru parcul fotovoltaic

10

Locuitorii din zona de est a judeţului speră că vor putea face economii serioase la energia electrică, începând cu toamna acestui an.
Investiţia într-un parc fotovoltaic la Giurgeni a revenit în atenţia publică printr-o dezbatere la care au participat membrii comunităţii şi consilierii judeţeni.
Săptămâna aceasta reprezentanţii Consiliului Judeţean Ialomiţa s-au deplasat pe terenul extravilan din apropierea localităţii unde ar putea fi amplasate panourile fotovoltaice care vor genera energie electrică pentru toată zona Giurgeni, Gura Ialomiţei şi Vlădeni.
Arhitectul Viorel Miţurcă spune că planul prevedea iniţial un teren de 30 de hectare din care s-au restrâns măsurile de siguranţă, iar capacitatea de 8 megawaţi este suficientă pentru nevoile zonei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a asigurat cetăţenii de menţinerea biodiversităţii din zonă, prevăzută în programul naţional „Natura 2000” şi garantează că parcul fotovoltaic nu va distruge mediul natural al păsărilor.
Nicolai Kanetti este unul dintre investitorii americani din Estul Ialomiţei. De origine română, Kanetti spune că soarele Bărăganului l-a atras către dezvoltarea panourilor solare.
Primarul localităţii Giurgeni, Valere Dinu, s-a declarat încântat de valorificarea terenurilor care nu mai pot fi arabile, mai ales că proiectul va asigura consumul instituţiilor şi iluminatul public.
Valoarea parcului fotovoltaic este de 800.000 de euro, iar termenul de realizare a proiectului este de 4 luni. În România în acest moment exista un singur parc fotovoltaic realizat în judeţul Giurgiu.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

10 comentarii

  1. Cu riscul de a deranja, asa cu gigi becali nu are voie sa apara la televizor decat pe probleme electorale, SI ciuperca Ialomitei, NU TREBUIE SA BENEFICIEZE DE CAMPANIE MASCATA!!! La fel si martin!!! Ce magarie dom-le, ce magarie!!! Probabil platesc bine, daca dispar astia doi, ce ne vom face oameni buni?!?

  2. observ cu stupoare ca iar sunt bagat in discutii aiurea. Chiar fara nici un rost. ce treaba am eu cu articolul de fata? haideti sa va explic. nu vreau sa va fac o pledoarie pro PDL-ului, dar am fost si sunt acolo de mic. Era albastru. Sunt vremuri frumoase. Era Maria Petre si am venit de placere. am continuat sa activez acolo dezinteresat si in primul rand pentru un singur om> Marinica Cazacu. Nu pentru banii lui ci pentru un tel comun. Chiar si la clatinarea corabiei nu plec de acolo decat daca ma dau afara. Ma tine un cuvant dat fata de un om de cuvant. Imi doresc sa-l vad pe Teculescu primar pentru ca merita. Daca mai aveti comentarii va rog sa le spuneti. Daca aveti probleme mai mari…imi deschid un blog….prefer sa fiu injurat acum decat periat si apoi ingenuncheat. Va pup. Admin, te rog aproba-mi comentul.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.