Dezbaterea bugetului şi la Urziceni

1

Sesiunea de dezbateri pe marginea proiectului de buget al judeţului, pentru anul în curs, a continuat ieri la Urziceni. Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a făcut cunoscută celor prezenţi, în sala de şedinţe a primăriei, structura bugetului pe care îl evaluează la o treime din cel al unui judeţ important al României.

Au fost prezentate de asemenea şi principalele trei direcţii spre care se vor îndrepta banii de la bugetul judeţean. Prioritară va fi infrastructura, pentru modernizarea căreia sunt alocate sume importante, cu accent pe zona de vest a judeţului. De importanţă maximă pentru executivul judeţean sunt şi asistenţa socială şi sănătatea publică.

La dezbatera proiectului de buget pentru 2010 au fost prezenţi vicepreşedinţii Ioan Martin şi Ştefan Muşoiu, secretarul Constantin Stoenescu, primarii de la Urziceni şi Fierbinţi dar şi din principalele localităţi din zonă.

Robert Viorel Dincă

1 comentariu

  1. ,,Intr-o situatie similara Ceausescu a vandut mancarea romanilor ca sa plateasca datoriilor. Acum nici mancare nu avem sa vindem, ca mancam din importuri.
    S-a creat deja un cerc vicios. Banii merg in consum, in pensii si salarii, nu in investitii aducatoare de crestere economica. In felul acesta resursele financiare ale statului scad, nu cresc. Nu degeaba zice guvernatorul Mugur Isarescu sa ne hotaram: ori pensii si salarii, ori autostrazi, si una si alta nu se poate.
    Nu vezi pe nimeni de la sindicate, functionari publici, profesori, medici sa accepte ideea ca poate nu mai sunt bani pentru cresteri de salarii, sau chiar pentru achitarea celor existente. Toata lumea tipa la guvern sa faca rost de bani, ca de aia e guvern. In parte sunt de inteles. Politicienii conducatori au “palmat” banii de la privatizari, in cel mai bun caz i-au folosit ca mita electorala. Salarii si pensii nesimtite, contracte frauduloase cu statul, agentii sinecuri pentru clientele politice, legi speciale de salarizare si pensionare, toate la un loc ne-au dus spre prapastia economica pe marginea careia stam acum. Ce inseamna “statul” pe care-l blamam tot timpul? Ce sa insemne, o gasca de demnitari care, stiindu-se vremelnic la putere, (spre deosebire de comunisti, care se credeau vesnici), au pus mana pe tot ce puteau apuca, crezand ca este suficient pentru a-si asigura, lor si copiilor lor, un trai decent pana la adanci batranete. Doar ca scadenta vine cand nu te astepti. Demonstratiile de strada si luptele de la Atena ar trebui sa-i cutremure. Si ca sa ceri sacrificii trebuie sa le incepi cu tine, ministru, parlamentar, demnitar. Nu sa te lafai in masini de lux, nu-ti prevezi pentru 2010 salarii de milioane de euro. Actualul guvern da senzatia ca “balaurul” bugetar nu mai poate fi stapanit. Se comporta precum Katoblepas. Este un animal care traieste prin Etiopia si care, la un moment dat, se autodevora, incepand cu coada si picioarele. Asta face acum sistemul bugetar.”

    Prof. Stefan Vlaston
    Cat despre ,,guvernarea pnl” si ,,FAPTELE psd”, ce sa mai vorbim!?!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.