Dezinsecție: la Urziceni acum, la Slobozia mai târziu!

0

dezinsectie

La Urziceni se efectuează, începând de astăzi până sâmbătă, inclusiv, lucrări de deratizare şi dezinsecţie pe spaţiile verzi de pe domeniul public, dar şi în spaţiile închise de la grădiniţe, grupurile şcolare, subsolurile şi părţile comune ale blocurilor din municipiu. Operaţiunea, programată iniţial săptămâna trecută şi amânată din cauza ploii, se efectuează cu substanţe chimice cu risc de intoxicare pentru persoanele bolnave, dar şi pentru animalele de companie şi familiile de albine, ai căror proprietari sunt sfătuiţi să ia toate măsurile de protecţie ce se impun în această perioadă. În acest sens, se recomandă ca în timpul efectuării lucrărilor şi după cel puţin două ore de la finalizarea acestora să se evite circulaţia pe casa scării şi în subsolurile clădirilor. În cazul persoanelor cunoscute ca suferind de afecţiuni ale căilor respiratorii, intervalul va fi extins la cel puţin patru ore.
Pentru o maximă eficienţă a tratamentelor este necesar ca toate uşile de acces pe scări şi în subsoluri să fie deschise.

La Slobozia, dezinsecţia se va face tocmai luna viitoare! 
Stârpirea ţânţarilor şi a căpuşelor a fost întârziată de procedurile birocratice de atribuire a contractului, dar din 7 iulie firma câştigătoare va putea începe dezinsecţia şi deratizarea în municipiul reşedinţă, precizează viceprimarul Valentin Băcanu.
Pentru dezinsecţia scărilor de bloc şi a curţilor locuitorilor din Slobozia, dezinsecţia este în responsabilitate proprietarilor şi nu poate fi făcută de Primărie, din fondurile publice.         
Robert Viorel Dincă, Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.