Din cenuşăreasă, agricultura poate deveni salvarea naţională

0
În cadrul unei dezbateri publice organizată la Academia Română, preşedintele LAPAR, Nicolae Sitaru, a prezentat o viziune strategică de dezvoltare a agriculturii în România pe termen mediu şi lung, care să se respecte, indiferent ce ministru este la conducere. Cu o politică agricolă coerentă, în care fermierii ar beneficia de aceleaşi ajutoare financiare ca şi în statele membre UE, în maxim 10 ani, în Romania se vor  dubla producţiile medii la hectar ajungându-se să nu mai existe teren arabil nelucrat.
În aceste condiţii, spune preşedintele LAPAR,  agricultura ar asigura românilor alimente suficiente , de buna calitate , la preturi rezonabile, iar agricultorilor venituri decente, în măsură să le susţină producţia.
Nicolae Sitaru susţine că Romania ar avea posibilitatea să fie un exportator important de produse agricole.
Odată cu creşterea populaţiei  lumii, cu folosirea cerealelor si plantelor tehnice la producerea de biocombustibil, necesarul de consum al acestora va fi in crestere, ceea ce preconizează o criză alimentară în viitorii  ani.
Cum potentialul de productie al agriculturii Romaniei poate asigura necesarul alimentar al unei populatii de cel putin patru ori mai mare, realizarea unui nivel de performanta este posibil si vital pentru progresul economic al Romaniei şi scoaterea ţării din criză.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.