Diplome pentru participanţii la revoluţie

2

14120033

Primăria Slobozia a acordat diplome participanţilor la manifestările din decembrie 1989 care au avut loc în municipiul reşedinţă de judeţ. 
Momentul festiv s-a desfăşurat în holul Casei Municipale de Cultură unde au fost expuse cele câteva instantanee fotografice surprinse în zilele tulburi ale revoluţiei pentru democraţie, alături de un simbol al victoriei, sculptat în marmură.
Distincţiile au fost înmânate de primarul Alexandru Stoica, şi el participant la revoluţie. Dintr-o eroare de scriere a numelui unuia dintre cei care au pierit împuşcaţi în 21 decembrie 1989, felicitările camaradereşti au fost umbrite de nemulţumirea familiei acestuia.
Reprezentanţii Primăriei Slobozia au promis că vor remedia această greşeală şi vor transmite ulterior diploma văduvei lui Constantin Stan, şoferul de pe salvare împuşcat alături de un ofiţer de securitate, în timp ce se deplasau cu ambulanţa pe bulevardul Matei Basarab, în faţa Poliţie. 
Cu sau fără legătură cu momentul revoluţiei din 1989, distincţii au mai fost scrise pentru Instituţia Prefectului şi Inspectoratele de Poliţie, Jandarmi şi pentru Situaţii de Urgenţe.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.