Distracţia de Halloween

0
Sărbătoarea de Halloween a devenit un prilej excelent de distracţie şi amuzament, în rândul copiilor şi tinerilor. La Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia, elevii claselor a 5-a şi a 6-a au fost protagoniştii concursurilor organizate de colegii mai mari, de la clasa a X-a B.
Costumaţi în vampiri şi vrăjitoare, zâne bune sau rele, copiii s-au organizat în două tabere şi au apărat renumele lui Frankenstein şi Dracula. Şi pentru ca tradiţia să fie cu adevărat respectată, la lăsarea întunericului, elevii au aprins felinarele din dovleci, pe care i-au sculptat cu mare grijă.
La origini, Halloweenul era un festival al celţilor, care credeau că în fiecare an, la 1 noiembrie, spiritele morţilor coboară pe pământ pentru a-i vizita pe cei dragi.
Sărbătoarea tuturor sfinţilor din calendarul catolic a căpătat conotaţii nebănuite, dar are şi un echivalent ortodox, la 30 noiembrie, de Sărbătoarea Sfântului Andrei.
Noaptea de 29 spre 30 noiembrie mai este numită în popor şi noaptea strigoilor, când sufletele celor morţi bântuie pe pământ, motiv pentru care gospodariii îndeplinesc mai multe ritualuri de îndepărtare a spiritelor rele. Toate reţetele au la bază usturoiul, antidotul sigur împotriva vampirilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.