Distribuţia ajutoarelor europene – întârziată

3

În Ialomiţa, distribuţia ajutoarelor alimentare din programul european de sprijin a persoanelor defavorizate este cu mult întârziată.
Furnizorii care au câştigat livrarea principalelor două produse sunt din Bulgaria şi nu pot onora contractul de servicii încheiat cu APIA Bucureşti.
Aşa se face că beneficiarii din 28 de localităţi ialomiţene încă mai aşteaptă să primească făină şi ulei, iar cheltuielile Consiliului Judeţean Ialomiţa pentru recepţia, depozitarea şi transportul celor 11 produse prevăzute în pachetul european au crescut.
Vicepreşedintele Ioan Martin precizează că întârzierea furnizorilor a fost generată de un an agricol secetos, iar in opinia preşedintelui Silvian Ciupercă, programul european de furnizare a ajutoarelor alimentare trebuie regândit.
Anul trecut, circa 40 de mii de ialomiţeni au îndeplinit condiţiile de primire a ajutoarelor alimentare, iar cantităţile de produse şi suma alocată planului european anual au fost crescute în 2012 cu 12 procente.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Vouă nu vi se pare că ar trebui să se desființeze funcția de ”purtător de cuvânt” al Guvernului? Păi, ce, ponta si usl-asii au cuvânt?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.