,,Dizabilitatea nu înseamnă izolare !’’

0

jhyuiu

Caravana campaniei ,,Dizabilitatea nu înseamnă izolare!’’ a ajuns la Colegiul Naţional ,,Grigore Moisil’’ din Urziceni. Evenimentul, organizat de World Vision România în parteneriat cu Fundaţia ,,Motivation’’ şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, a avut ca scop principal promovarea acţiunilor de sprijinire şi încurajare a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii pentru a duce o viaţă autonomă în scaunul rulant.
Campania face parte din proiectul ACCESS, iniţiativă internaţională cofinanţată de Agenţia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internaţională, implementată şi în India, Kenia, El Salvador şi Nicaragua.              
Prezent la evenimentul găzduit de Sala de sport a colegiului gazdă, Mihai Geantă, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a subliniat că volumul fondurilor alocate achiziţionării de scaune rulante şi alte accesorii absolut necesare persoanelor cu dizabilităţi a crescut constant în ultimii ani. Astfel, Ialomiţa se numără printre judeţele unde nu există liste de aşteptare din partea solicitanţilor.
Cu această ocazie, mai multe persoane din Urziceni identificate de World Vision România ca având nevoie de scaun rulant au primit ca donaţie dispozitivele respective cu adaptările necesare. Deasemenea, antrenorii Fundaţiei ,,Motivation’’ le-au făcut beneficiarilor şi instruirea necesară pentru utilizarea corectă a scaunelor rulante. La finalul întâlnirii, elevii Colegiului Naţional ,,Grigore Moisil’’ s-au bucurat de posibilitatea de a asista la un meci de baschet inedit între două echipe de câte cinci jucători, evident în scaune rulante. 
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.