Doar câţiva medici de familie din Ialomiţa au semnat acte adiţionale cu CJAS

6

Doar câţiva medici de familie din Ialomiţa au semnat acte adiţionale cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate şi furnizează servicii pacienţilor de pe liste.
În prima zi a lunii, 4 medici din Urziceni şi Fierbinţi Târg au contractat serviciile medicale pentru iunie, în condiţile prevăzute de normele metodologice de aplicare a contractului cadru.
Preşedintele Casei Judeţene de Sănătate precizează că principalele modificări sunt la tarifele alocate pentru pacienţii de pe liste şi la contravaloarea serviciilor medicale prestate. Mihai Geantă spune că tarifele per capita au scăzut de la 4,5 la 3 lei, iar consultaţiile se decontează cu 1,8 lei, aproape dublu faţă de anul trecut. Calculele sunt făcute după formule care ţin cont de numărul pacienţilor asiguraţi şi al celor neasiguraţi.
În condiţiile actuale, un medic de familie care are pe liste 1.800-2.000 de pacienţi poate realiza venituri de 10-11.000 de lei pe lună. Din aceste sume se plătesc toate cheltuielile cabinetului, de întreţinere şi chirie, salariul şi costurile de asigurări sociale ale asistentului, impozitul la stat, plus reţetarele şi programul electronic de lucru.
Clementina Tudor, wwww.radiocampus.ro

6 comentarii

 1. “În condiţiile actuale, un medic de familie care are pe liste 1.800-2.000 de pacienţi poate realiza venituri de 10-11.000 de lei pe lună. Din aceste sume se plătesc toate cheltuielile cabinetului, de întreţinere şi chirie, salariul şi costurile de asigurări sociale ale asistentului, impozitul la stat, plus reţetarele şi programul electronic de lucru.”

  …Deci ramane saracu doctor de familie cu vreo 50 de milioane in mana.

 2. Cei ce au semnat sunt pdlisti….pai daca majoritatea medicilor de familie nu sunt de acord cu noul contract e logic ca trebuie sa le dam dreptate si sa nu mai le numaram noi foile din placinta.

 3. @nosferatu: Să admitem ca suma vehiculată de tine ar fi una reală (ma îndoiesc) salariul medicului și cheltuielile salariale aferente, ustensile, aparatură, cheltuieli de deplasare că se mai întâmplă în cazul celor responsabili să mai facă și teren.
  Să nu sărim prea repede peste formularea: “În condiţiile actuale, un medic de familie care are pe liste 1.800-2.000 de pacienţi poate realiza venituri de 10-11.000 de lei pe lună” – nu e tot una cu realizează lună de lună.
  Pe de altă parte să nu uităm nici de comisioanele încasate de unii medici de familie de la distribuitorii de medicamente pentru a prescrie medicamentele din portofoliul lor.

  Ca mai peste tot în România adevărul este undeva la mijloc.

 4. Nu cred ca i corect calculul tau,in sensul ca nu ai toate datele….eu nu cred ca toti medicii ce protesteaza au venitul asta net si cred ca mai au si alte nemultumiri.Poate posteaza un doctor(ce cunoaste cauza) o analiza pertinenta si ne lamureste.

 5. …interesanta informatia de la CJAS Ialomita – doctorul de la Barbulesti incasa doua sute de milioane cu zero consultatii acordate.

  pe de alta parte, ceilalti nesimtiti, de la CNAS, arunca acuzatii de frauda impotriva tuturor medicilor, ceea ce este o mare mizerie…

  adevarul este la mijloc

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.