Doi ialomiţeni bolnavi de inimă s-au stins astăzi fără a putea primi ajutor medical de urgenţă

0

foto: Florin Floreanu

Bărbaţii sunt din Rovine şi Gura Văii, iar apelul lor la 112 a rămas fără răspuns din cauza imposibilităţii ambulanţelor de a străbate drumurile judeţului.
Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Paros Radu, spune că solicitările din partea rudelor s-au făcut cu întârziere, iar la bolnavi nu s-ar fi putut ajunge în timp util nici în condiţii normale de circulaţie: “Un barbat in varsta de 69 de ani din Rovine, la 18 minute dupa primul apel deja ne-au sunat ca a decedat. Nici in conditii normale nu puteam ajunge asa repede. Cel de 53 de ani din Gura Vaii, la 10:59 am primit un apel, la 11:18 au sunat ca deja nu mai respira. Era in convulsii deja de la primul apel, cand au sunat rudele”.
În această după amiază a fost solicitat un elicopter SMURD pentru a prelua la spital o gravidă din Borăneşti. Tot judeţul este blocat, iar ambulanţele reuşesc să se deplaseze pe rute scurte, în urma utilajelor de deszăpezire: “Sunt cazuri la care nu putem sa ajungem.Abia acum s-a deblocat drumul catre Ograda, spre Tandarei inca nu se poate merge. La fel, Grivita, Vladeni, Traianu, Milosesti nici nu mai vorbim – toata zona asta e terminata – Reviga, Cocora, dincoace spre Andrasesti, tot ce e dincolo de Andrasesti spre Urziceni, nici gand. Totul e blocat”.
Cu toate acestea, serviciul judeţean de Ambulanţă a realizat astăzi peste 50 de transporturi de pacienţi, cele mai multe în zona Feteşti şi de la Bărbuleşti la Urziceni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj