Doi ialomiţeni bolnavi de inimă s-au stins astăzi fără a putea primi ajutor medical de urgenţă

0

foto: Florin Floreanu

Bărbaţii sunt din Rovine şi Gura Văii, iar apelul lor la 112 a rămas fără răspuns din cauza imposibilităţii ambulanţelor de a străbate drumurile judeţului.
Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Paros Radu, spune că solicitările din partea rudelor s-au făcut cu întârziere, iar la bolnavi nu s-ar fi putut ajunge în timp util nici în condiţii normale de circulaţie: “Un barbat in varsta de 69 de ani din Rovine, la 18 minute dupa primul apel deja ne-au sunat ca a decedat. Nici in conditii normale nu puteam ajunge asa repede. Cel de 53 de ani din Gura Vaii, la 10:59 am primit un apel, la 11:18 au sunat ca deja nu mai respira. Era in convulsii deja de la primul apel, cand au sunat rudele”.
În această după amiază a fost solicitat un elicopter SMURD pentru a prelua la spital o gravidă din Borăneşti. Tot judeţul este blocat, iar ambulanţele reuşesc să se deplaseze pe rute scurte, în urma utilajelor de deszăpezire: “Sunt cazuri la care nu putem sa ajungem.Abia acum s-a deblocat drumul catre Ograda, spre Tandarei inca nu se poate merge. La fel, Grivita, Vladeni, Traianu, Milosesti nici nu mai vorbim – toata zona asta e terminata – Reviga, Cocora, dincoace spre Andrasesti, tot ce e dincolo de Andrasesti spre Urziceni, nici gand. Totul e blocat”.
Cu toate acestea, serviciul judeţean de Ambulanţă a realizat astăzi peste 50 de transporturi de pacienţi, cele mai multe în zona Feteşti şi de la Bărbuleşti la Urziceni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.