Doi ialomiţeni din Vlădeni şi Urziceni au căzut pradă escrocilor

0

ghnghj

Doi ialomiţeni din Vlădeni şi Urziceni au căzut pradă escrocilor în acest weekend! Într-unul dintre cazuri este suspect un tânăr din judeţul Hunedoara care a înşelat o persoană din comuna Vlădeni solicitându-i o sumă de bani pentru a o angaja în străinătate.
Victima, un bărbat de 47 de ani, a accesat pe Internet o pagină publicitară prin care se anunţa că sunt căutate persoane ce urmează să fie angajate într-un stat al Uniunii Europene.
Pentru a obţine mai multe detalii, partea vătămată a contactat telefonic persoana bănuită, care a menţionat că pentru recrutare trebuie să depună suma de 290 de lei într-un cont deschis la sucursala unei bănci. După ce bărbatul a depus banii nu a mai reuşit să vorbească cu cel care i-a „garantat” obţinerea unui loc de muncă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Loghin, atrage atenţia că intermedierile sigure de slujbe în străinătate sunt cele făcute de firme acreditate de Inspectoratele Teritoriale de Muncă.
În cel de-al doilea caz, o femeie de 52 de ani din Urziceni a sesizat poliţia că a fost victima unei înşelăciuni prin metoda apelului telefonic.
Partea vătămată a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care susţinea a fi angajat la o firmă de telefonie şi a anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu de fidelitate în valoare de 9.000 euro, dar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să achite 10.000 de lei prin transfer bancar unei persoane necunoscute. Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Ialomiţa precizează că este o greşeală să trimiteţi în avans, persoanelor necunoscute, sume de bani pentru aducerea unui bun la care aţi fost anunţat câştigător.
În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate în vederea identificării bănuiţilor şi a documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.