Donaţii pentru funcţionarea spitalului judeţean

2

cantina spital judetean

Funcţionarea spitalului judeţean de urgenţe depinde de donaţiile în bani şi alimente pe care Asociaţia înfiinţată de către echipa managerială le poate obţine de la fermierii şi oamenii de afaceri din Ialomiţa!
În lipsa unor alocaţii financiare care să asigure cheltuielile curente ale spitalului judeţean, conducerea unităţii spitaliceşti face apel la sponsori şi donatori astfel încât să se asigure produsele de bază din alimentaţia pacienţilor şi să se economisească banii pentru medicaţia bolnavilor.
Directorul economic al principalei unităţi spitaliceşti din judeţ, Adrian Berbece, precizează că luna iulie s-a încheiat cu un deficit de aproape 50%, iar august va multiplica datoriile:
audio Adrian BERBECE
Din donaţiile de legume şi cereale, conducerea spitalului intenţionează să facă pâine şi conserve de legume şi fructe. Directorul medical, Florentina Nae, spune că de rezerva de produse alimentare va depinde poate chiar tratamentul medicamentos, în condiţiile în care pentru lunile noiembrie şi decembrie alocaţiile bugetare sunt zero:
audio Florentina NAE
Norma de hrană pentru un pacient este de 5,3 lei pe zi, bani din care trebuie să se asigure 3 mese principale, diversificate în 21 de regimuri alimentare. Ialomiţenii care vor să facă donaţii către spitalul judeţean se pot adresa conducerii unităţii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Cadrele medicale sa dea mai mult( ma refer la atentia fata de pacienti), in loc sa tot ceara… Oamenii de afaceri si fermierii platesc deja o multime de impozite si taxe catre stat. Acum ar trebui sa ofere spitalelor si donatii ori sponsorizari??? Unde sunt banii opriti de catre stat din contributiile OBLIGATORII pentru sanatate, cei din taxa pe viciu la tutun etc?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.