Dosare penale pentru doi angajatori care au folosit muncă la negru

0

munca

Munca la negru rămâne o practică în Ialomiţa! Inspectorii de muncă au sesizat Parchetul Slobozia pentru a cerceta cazurile a doi angajatori care foloseau la lucru 116 persoane fără ca acestea să deţină documente legale de angajare.
De la începutul anului, în judeţ au fost făcute peste 1000 de controale în carul cărora au fost depistaţi 61 angajatori ce foloseau 215 de persoane  fără forme legale de angajare si s-au aplicat amenzi de 990.000 lei pentru muncă la negru.
Conform normelor în vigoare, primirea la lucru fără încheierea de contracte a mai mult de 5 persoane se sancţionează penal, motiv pentru care, în două situaţii, documentele de control au fost înaintate spre cercetare procurorilor. 
Principalele abateri ale angajatorilor constau în neîntocmirea contractelor de muncă, nerespectarea timpului de muncă şi de odihnă, neintroducerea datelor şi netrasmiterea la inspectorat a programului REVISAL, neacordarea unor drepturi salariaţilor, cum ar fi: plata orelor suplimentare, repaos săptămânal, plata orelor de noapte, neplata la termen  a salariilor,  obligarea salariaţilor de a presta ore suplimentare sub ameninţarea concedierii şi evidenţa precară a timpului de lucru.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.