Două decese și 11 cazuri noi de SIDA în Ialomița

0

sida

Începând de ieri, Direcţia de Sănatate Publică Ialomiţa demarează campania de prevenire a infecţiei cu virusul HIV/Sida.
Ziua de luptă împotriva răspândirii virusului imuno-deficienţei se celebrează pe 1 decembrie, începand din 1988, când milioane de oameni din întreaga lume s-au strâns pentru prima dată să comemoreze victimele maladiei şi pentru a trage un semnal de alarmă în special tinerilor, care îngroaşă rândurile celor infectaţi. Statistica arată că peste 63% din noile cazuri din Europa aparţin adolescenţilor şi tinerilor din grupa de vârstă 15-24 de ani iar în România numărul total de bolnavi depăşeşte în prezent 12.000 de locuitori.
Reprezentantul DSP Ialomiţa, Veronica Nica precizeaza că la nivelul judeţului anul trecut s-au înregistrat 11 cazuri noi şi două decese.
Campania "Ţintă zero. Zero infecţii cu HIV, Zero discriminari, Zero decese" va fi în vigoare până la finalul anului 2015, timp în care tinerii pot solicita instituţiei abilitate testări sau întâlniri informative despre riscuri, cauze şi simptome în şcoli sau alte grupuri organizate.  
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.