Doua vagoane cisterna, incarcate cu motorina si cu benzina au deraiat in apropierea triajului Slobozia Noua

0

Autoritatile ialomitene au aflat despre eveniment abia la 24 de ore de la inregistrarea acestuia, de la regionala Constanta. Reprezentantul statie PECO care primea combustibilul a apreciat ca deraierea vagoanelor nu prezenta pericol. Politistii si procurorii au intocmit insa un dosar penal.
Vagoanele au deraiat ieri la pranz în timp ce erau manevrate de către angajaţi ai societăţii de cale ferată, fără a se răsturna şi fără a exista scurgeri de combustibil. Pompierii si jandarmii au fost solicitati sa asigure zona la 24 de ore dupa producerea evenimentului.
Incidentul prezenta pericol public pentru ca zona neasigurata a crescut riscul de explozie a celor doua cisterne cu motorina si benzina, chiar daca nu se inregistrau scurgeri de combustibil. Ambele vagoane aparţin societăţii de cale ferată, iar combustibilul din acestea aparţine unei societăţi de distribuţie a carburantului.În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând ca după analizarea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, să se stabilească încadrarea juridică a faptei şi competenţa de soluţionare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.