Doze insuficiente pentru vaccinul antigripal

0

În perioada optimă de vaccinare, medicii de familie au la dispoziţie doar câte 35 de doze de vaccin antigripal. Excepţie fac 4 cabinete care sunt prinse în sistemul de raportare directă a numărului de afecţiuni respiratorii acute şi care au primit câte 50 de doze de imunizare la virusurile gripale.
Înainte de repartizarea vaccinului, Direcţiei Judeţeană de Sănătate Publică a cerut medicilor de familie un necesar, în funcţie de numărul persoanelor cu risc de îmbolnăvire din listele de pacienţi.
Fără excepţie, cabinetele au cerut câte cel puţin 200 de doze de vaccin antigripal, iar acum medicii de familie au de ales cui vor administra primele vaccinuri, cu riscul de a-şi supără ceilalţi pacienţi.
Perioada optimă de imunizare la gripă este luna octombrie, cel mult jumătatea lunii noiembrie, dar în sezonul trecut, medicii de familiei au primit vaccin antigripal şi în luna ianuarie. Persoanele vaccinate capătă o imunitate de 6 luni, dar spre deosebire de anii anteriori, în 2011 au fost în circulaţie virusuri gripale chiar şi în perioada verii, şi astfel dozele administrate nu au fost chiar de tot inutile.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.