DSV a închis târgurile

0

Consiliile locale Maia şi Grindu au fost avertizate de conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa că târgurile organizate în cele două localităţi funcţionează ilegal.
Însoţiţi de poliţişti, lucrătorii sanitar veterinari au ajuns în weekend la târgul de la Maia unde au verificat doi comercianti de animale şi doi vânzători de brânză. Trei din patru au fost amendaţi pentru comercializarea animalelor fara documente sanitar-veterinare şi pentru vânzarea produselor de origine animală în condiţii de igienă necorespunzatoare.
În târgul din comuna Grindu au fost verificaţi cinci comercianţi de produse de origine animala şi a fost aplicată o singură amendă.
Pentru funcţionarea fără autorizaţie sanitar-veterinară a celor doua târguri, Consiliile Locale Maia si Grindu au fost avertizate în scris, cu menţiunea că este interzisă comercializarea de animale vii fără respectarea condiţiilor legale în vigoare.
ingurul târg autorizat sanitar veterinar din judeţ este Oborul Municipal Slobozia. Şi aici însă, în conformitate cu prevederile Ordonanţei privind mişcarea suinelor vii pe teritoriul României, până la 1 noiembrie 2011, este interzisa comercializarea porcilor.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.