După cai, curcani și lapte, ouăle?

0

oua

Angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa susţin consumul de ouă din unităţile autorizate, în detrimentul comerţului de la particulari. Printr-un comunicat de presă, specialiştii atrag atenţia că oul este unul dintre alimentele cele mai hrănitoare, dar se numără şi printre cele mai perisabile.
În Ialomiţa sunt autorizate sanitar veterinar 6 exploataţii comerciale de creştere găini pentru ouă de consum, cu un efectiv de aproape 400.000 de găini ouătoare. Acestea sunt crescute în sisteme acreditate de normele europene, respectiv patru exploataţii comerciale cu păsări crescute la sol, pentru oul marcat cu cifra 2, şi două exploataţii comerciale cu păsări crescute în cuşti îmbunătăţite, cu oul marcat cu cifra 3. Pentru prevenirea apariţiei unor toxiinfecţii alimentare, conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa atenţionează producătorii, comercianţii şi consumatorii de ouă, să valorifice ouăle de consum numai în spaţii şi unităţi autorizate şi supuse controlului sanitar veterinar.
Ouăle fără marcaj privind ţara de provenienţă, codul unităţii producătoare, data producerii, indicii standard de comercializare şi cifra sistemului de creştere, precum şi cele cu coaja crăpată, sunt interzise la vânzare.
Păstrarea ouălor se face în frigider sau încăperi cu temperatura între 4 şi 14 0C.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.