E Coli în galantare

0

Peste 20 de tone de carne de pasăre din Polonia a fost retrasă de la vânzare pentru că prezenta depăşiri la parametrul E.Coli.
Luna trecută, în urma controalelor veterinare la produselor de origine animală, provenite din comerţul intracomunitar, consilierii Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa au dispus recoltarea de probe pentru analiză microbiologică completă, dintr-un lot de peste 20 de mii de kg carne de pasăre, separată mecanic, cu provenienţă Polonia.
În urma investigaţiilor de laborator s-a constatat că acest lot nu corespunde prevederilor europene la parametrul E. Coli, iar produsul a fost returnat producătorului polonez.
Amenzi pe plan local.
În campaniile de combatere a furturilor de animale, prin verificarea transporturilor şi a comerţului cu animale vii, produse şi subproduse de origine animală, echipele de control au aplicat 3 amenzi în cuantum de 3.500 lei pentru vânzarea şi înstrăinarea unor cai, fără documentele prevăzute de legislaţia sanitar- veterinară în vigoare. O altă sancţiune de 400 de lei a fost aplicată pentru nerespectarea normelor la gestionarea cadavrelor animalelor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.