Economii publice anulate de TVA

10
Economiile de la nivelul administraţiilor şi instituţiilor publice prin reducerile de cheltuieli cu 25%, reuşesc doar să acopere creşterea cu 5 procente a TVA-ului. O analiză a Consiliului Judeţean privind restructurările impuse de Guvern, dovedeşte că aplicarea cotei de 24% privind taxa pe valoarea adăugată, anulează economiile prognozate din cheltuielile materiale şi de personal. Vicepreşedintele Ioan Martin, spune că valoarea tuturor contractelor aflate în derulare a crescut cu 5%.
În ceeea ce priveşte situaţia transmisă de Prefectură, conform căreia primăriile au crescut cheltuielile în primul semestrul din 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, este irelevantă pentru că ar fi trebuit să urmărească încadrarea în bugetul actual şi dacă au fost depăşite prevederile bugetare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

10 comentarii

  1. Prefectul Teculescu si acolitii lui pe ce bani publicii au fost la Cap Aurora ?Chiar de ce nu s-au instruit la Amara ? Pe acest Teculescu il propunea Cazacu primar pt. Slobozia ? Din lac in put !!!

  2. Da’ primariile pe ce si-au bazat fundamentarea in crestere a bugetelor in 2010? Ca daca criticam guvernul pentru asta, trebuie s-a facem si cu primariile, (guvernele localitatilor). Nu se masoara cu aceeasi masura?

  3. Orice entitate de stat (deci si primariile) isi desfasoara activitatea pe baza unui buget, care are doua capitole: venituri si cheltuieli. Nu poti face mai multe cheltuieli decat veniturile pe care le ai, nu ai de unde. Iata de ce Prefectura lanseaza o stire falsa (populista, in spiritul stirilor pe care le lanseaza acest Guvern incapabil) cand spune ca primariile au crescut cheltuielile.

  4. Pai stirea e cu cresterea cheltuielilor PE PRIMUL SEMESTRU din 2010, comparativ cu acelasi semestru din 2009. Exista rectificari (pozitive si negative) ale bugetelor de toate felurile insa, pana una-alta, primariile au crescut cheltuielile, deci criza e in alta parte, nu la nivel local! A, ca vor bani de la bugetul central dupa aceea si urla si prin presa, ca sa mai cheltuiasca, a, nici o problema, daca traim in lumi paralele…(bugetari nesmititi contra patroni plus angajati in domeniul privat)…Macar daca oamenii din localitatile respective ar duce-o mai bine, dupa cresterea cheltuielilor din bugetele locale.

  5. In timp ce tiganii isi etaleaza nuntile pe You Tube, opinia publica ar trebui sa stie ca in 2009 raportul dintre salariul mediu in sectorul bugetar si cel din domeniul privat era de 126%. Cum comenteaza liberalii asta? Tot in 2009 ponderea cheltuielilor cu pensiile, in totalul cheltuielilor bugetare, era de aproape 37%! Incredibil, d-le vosganian, mi-aduc aminte cum spuneai ca sistemul de pensii e sustenabil…he, he, he!! Si acum jigodiile patentate de la realitatea tv le plang de mila bugetarilor? Adica politistilor comunitari de la Tg Mures, carora li s-au furat doua laptopuri de sub nas? In cazul Marcel Tundrea, om condamnat pe nedrept la 25 ani inchisoare, din care a executat 12, cei care l-au judecat si acuzat pe nedrept sunt gheorghe bistreanu, elena popescu, ion diaconescu, valentin tanasescu, georgeta catanoiu, stefan faurar, emil ghergut si dimitrie onica, adica judecatori si procurori, BENEFICIARI AZI DE PENSII SPECIALE din partea RO! D-asta trebuie sa platim TVA marit! Exemplele pot continua cu miile, psd-isti si pnl-isti si pd-l-isti. Exista cineva care sa nu-si aduca aminte fapta curtii constitutionale, legata de diminuarea pensiilor? Lasati aritmetica de doi lei, d-le martin, mai bine ne spuneti cate firme s-au inchis in ialomita din cauza impozitului obligatoriu, si CE OBIECT DE ACTIVITATE AVEAU ACESTEA!

  6. In Calarasi, judet megies Ialomitei, pe 15 locuri de educator au concurat 70 cadre didactice iar repartizarea se va face in functie de medie. Salariul unui educator va fi de 500 lei/luna, net. Panglicarii ( ca jurnalisti nu sunt) de la antene si realitatea or fi aflat asta?

  7. Cum explicati ca MARINICA CAZACU presedinte interimar PDL Ialomita s-a angajat Director la Posta Romana -companie cu capital de stat ??? E foarte capabil ,nu ?

  8. Cazacu director la Posta Romana SA ,Hoinaru director la Unisem SA societati falimentare ,cu multe sedii in teritoriu ,ce pot fi vindute ! Teculescu la Cap Aurora cu restul portocaliilor , pe bani publici !!! Unde esti tu Maria Petre ! PDL -ul in Ialomita tinde asimtotic spre zero ! Dar …. Mike are alta viziune ,veti vedea !Daca am putea sa-i imprumutam ochelarii si sa vedem si noi Romania din gri in roz sau portocaliu !

  9. Ce salarii primesc acesti PDL-isti descurcareti Cazacu ,Hoinaru si mai nou si Dragos Soare (care se dadea speranta politicii PDL-iste locale ) care a declarat ca a plecat si el la Unisem ! D-nii jurnalisti pot afla ? De ce biroul de presa al Prefecturii nu raspunde la aceste solicitari , nu sunt obligati ? Ar trebui sa le fie rusine , toti rominii string cureaua si ei tot sug bani din buget !

  10. Realitatea este ca exportul RO a crescut cu 25% in primele 5 luni ale 2010 in timp ce media pe UE este de 18%. Sunt date statistice…iar angajarea lui marinica, de ce trebuie s-o explic io, ca n-am tandreturi cu voi si nici cu pd-l-istii…In plus sunt absolut de acord cu ideea pnl, ca lunar, Institutia Prefecturala sa publice veniturile salariale ale angajatilor la institutiile de stat! Cu un AMENDAMENT: fiecare site sa prezinte aceste venituri si din trecut, ca o REFERINTA, ca un punct zero de la care plecam. Tinand cont ca propunerea e liberala, as zice ca bine-ar fi daca s-ar publica numarul si veniturile bugetarilor de pe vremea lui Tariceanu, urmand ca apoi tot ialomiteanul votant sa compare si sa inteleaga cum evolueaza lucrurile…NU? Ia zi, psd, am dreptate?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.