Educatie in regim de avarie

0

Primarii din judeţ au ca temă din partea prefecturii să facă recensământul populaţiei şcolare, astfel încât autoritatea locală să decidă în cunoştinţă de cauză asupra planului de şcolarizare şi a reţelei de învăţământ.

Prefectul Alecsandru Ştiucă le-a cerut edililor să analizeze şi să decidă oportunitatea investiţiilor în şcoli, în funcţie de copiii din comunitate.

Cu alte cuvinte, acolo unde natalitatea este mică, şcolile se vor desfiinţa, iar copiii vor merge la cea mai apropiată unitate de învăţământ. În felul acesta se va face şi restructurarea cadrelor didactice, şi eventual, o economie la buget.

O altă obiecţie are prefectul Alecsandru Ştiucă faţă de reglementarea privind învăţământul simultan cu elevi din patru ani de studiu diferiţi.

Pachetul de legi pentru educaţie a intrat în dezbatere pe 14 august. La nivel judeţean, PDL a anunţat săptămâna aceasta întâlniri publice cu elevii, părinţii şi cadrele didactice. Inspectoratul şcolar Ialomiţa a cerut opiniile profesorilor până la data de 20 august. Sindicaliştii preconizează că dezbaterile se vor încheia la începutul lunii septembrie.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.