Efectivele de animale la control

0

eecececece

Efectivele de animale din gospodăriile populaţiei şi exploataţiile comerciale vor fi inventariate de reprezentanţii Direcţiei Judeţene Sanitar Veterinare!
Campania de inspecţie este programată în perioada aprilie-mai şi urmăreşte corelarea bovinelor, ovinelor, caprinelor şi porcinelor cu efectivele înregistrate în Baza Naţională de Date, precum şi însemnarea evenimentelor care nu au fost notificate, dar au fost declarate de proprietar la momentul inspecţiei.
Medicii veterinari vor fi atenţi şi la depistarea porcinelor cu semne clinice de pestă, pentru investigarea de laborator şi stabilirea unui diagnostic cert.
De asemenea, se va face evaluarea stării de sănătate a bovinelor, a stadiului calificării exploataţiilor în raport cu tuberculoza, leucoza şi bruceloza şi se vor identifica ovinele şi caprinele cu semne clinice de scrapie.
În această campanie, proprietarilor de animale le revin obligaţiile de a asigura sprijinul necesar autorităţilor veterinare, să permită accesul liber al acestora în exploataţii şi să ofere asistenţa necesară în timpul controalelor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.