Efectivele de animale sălbatice de pe teritoriul judeţului vor fi evaluate

0

geggegegttg

Demersul face parte din campania naţională, iar în Ialomiţa vor fi inventariate exemplarele de lupi şi pisici sălbatice.
În conformitate cu programarea acţiunilor, gestionarii fondurilor cinegetice, împreună cu Direcţiile Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare şi reprezentanţii nominalizaţi ai Agenţiilor pentru Protecţia Mediului şi ai Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Judeţen vor participa la acţiunea de evaluare în teren şi vor verifica corectitudinea datelor înregistrate. La aceste echipe mixte se pot alătura şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare, universităţi şi ONG-uri.
Acolo unde fondurile cinegetice se suprapun peste arii naturale protejate, la evaluare vor participa şi administratorii acestor areale, iar calculele se vor face separat pentru suprafeţele fondurilor de vânătoare care se suprapun peste ariile naturale protejate.
Odată cu centralizările datelor pe judeţ se vor face propuneri de plafon maxim de intervenţie pentru speciile lup şi pisică sălbatică pe fonduri de vânătoare şi gestionari.
Propunerile de plafon maxim de intervenţie vor avea la bază nivelul pagubelor înregistrate, situaţia efectivelor reale comparative cu cele optime, tendinţa şi structura populaţiei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.