Elemente noi în tentativele de înşelăciune ale escrocilor

0

_DSC3165

Elemente noi în tentativele de înşelăciune ale escrocilor! 
Doi bărbaţi din Feteşti au sesizat sâmbătă că persoane necunoscute au încercat să le înşele rude apropiate cerându-le la telefon sume importante de bani.
Părţile vătămate au fost contactate telefonic de către o persoană care s-a recomandat a fi poliţist şi le-a solicitat sume de bani cu pretextul că rudele lor au fost implicate într-un accident rutier grav şi urmează a fi supuse unor intervenţii chirurgicale costisitoare. 
Cum persoanele apelate au solicitat interlocutorului mai multe detalii despre cele întâmplate, l-a scurt timp au constat că acesta încearcă să le înşele.
Poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune şi atrag atenţia că nicio autoritate, poliţie sau procuror, nu reţine telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier şi nici nu solicită sume de bani pentru acordarea îngrijirilor medicale. 
În cazul în care sunteţi apelaţi telefonic de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi sunaţi în acelaşi timp la 112, cerând ajutorul Poliţiei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.