Elevii din zona Ţăndărei au primit lapte stricat la şcoală

0

Peste 8.600 de cutii cu lapte distribuite în 13 unităţi de învăţământ din zona 4 de contractare au fost ridicate de consilierii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa pe motiv că prezentau modificări organoleptice în conţinut.
Lotul de lapte UHT are termenul de valabilitate scadent în 20 ianuarie 2012 şi a fost distribuit la Ţăndărei, Sudiţi, Săveni, Platoneşti, Frăţileşti, Lăcusteni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiţei, Luciu, Giurgeni, Valea Ciorii, Scânteia şi Iazu.
La verificările făcute în teren s-a constatat că produsul ambalat în cutii de 200 ml avea gust amar iar în unele ambalaje prezenta flocoane.
În consecinţă, au fost dispuse recoltări de probe de la 7 unităţi şcolare pentru examene de laborator complete şi a fost efectuată informarea rapidă de alertă, notificându-se pentru intervenţie judeţele producătorului şi distribuitorului, Suceava şi Tulcea.
După obţinerea rezultatelor de laborator, Direcţia Sanitar Veterinară Ialomiţa va decide destinaţia finală a acestui produs şi va dispune măsurile legale.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.