Elevii ialomiţeni au chiulit mai puţin

0

ujkjkjkjkjk

Elevii ialomiţeni au chiulit mai puţin în primele luni de şcoală, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar absenţele înregistrate s-au redus la jumătate.
Chiar şi aşa, în primele două luni de şcoală s-au înregistrat peste 25.000 de absenţe în învăţământul obligatoriu, însă mai puţin cu 40% faţă de anii trecuţi, când media per elev ajungea la 5 absenţe încă din primul semestru. 
Acesta este rezultatul campaniilor de conştientizare a elevilor şi părinţilor, dar şi al sancţiunilor financiare aplicate familiilor beneficiare de ajutor social şi susţinere ai căror copii înregistrează mai mult de 20 de absenţe nemotivate.   
Inspectorul general şcolar, Ileana Condruţ, precizează că în continuare se menţine la nivelul judeţului numărul mare de absenţe ce trebuie consemnate în catalog în cazul elevilor care studiază în străinătate şi care nu se retrag din învăţământul românesc.
Conform legii, cadrele didactice sunt nevoite să-i menţină în catalog timp de doi ani pe elevii care pleacă în străinătate, iar dacă în acest interval aceştia se întorc pot relua cursurile, prin echivalarea studiilor, fără ca sutele de absenţe acumulate să conteze.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.