Elevii mai au o singură săptămână de vacanţă

3

_DSC9822

În timp ce părinţii îşi socotesc banii pentru caiete, ghiozdan şi costumaţie, principala grijă a copiilor este joaca. Puţin din atmosfera unei zile de vacanţă vă împărtăşim într-un reportaj Radio CAMPUS:
audio ULTIMA SAPTAMANA
Pe uliţele satelor încă se mai păstrează imaginea idilică a copilăriei: băieţii şi fetele se adună în grupuri, fac întreceri cu bicicletele sau învaţă să facă roată, şi stau cât e ziua de lungă la poartă, cu prietenii.
Pe Bogdan, Mario, Ionuţ şi Ştefan i-am surprins în timp ce se jucau pe stradă, la Griviţa, cu maşinuţele. Băieţii mai întâi aşteaptă bâlciul, de Ziua Crucii, şi abia apoi iau în calcul şcoala.
Conştiincioase din fire, mai multe fetiţe din Amara povestesc cum şi-au făcut toate temele de vacanţă. Laura, Livia şi Ana-Maria sunt mândre de diplomele pe care le-au obţinut la şcoală şi aşteaptă nerăbdătoare să intre într-un an nou de studiu. Emoţii mai mari au Andreea şi Sebi, care intră în clasa zero şi nu prea ştiu ce îi aşteaptă.
Joaca în aer liber îi face pe copiii de la ţară mai comunicativi, în timp ce la oraş aceştia sunt mai introvertiţi pentru că îşi petrec tot mai mult şi de la vârste tot mai mici timpul în faţa televizorului şi a calculatorului. Diferenţele se văd la liceu, în capacitatea de adaptare la situaţiile pe care le întâlnesc şi de rezolvare a sarcinilor pe care le au.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. @danut: corect, caci actuala inspectoare generala-psd si-a declarat public sprijinul pentru fosta-psd, cea cercetata de DNA; cum e turcul-psd, asa si pistoalele lui!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.