Elevii navetisti din Ialomita continua travaliul mersului pe jos la scoala, dintr-o localitate in alta

0

Desi parcul de microbuze scoalare s-a innoit si imbogatit, numarul masinilor de transport elevi ramane insuficient. Asa se face ca scolarii circula frecvent pe marginea carosabilului sau ajung la scoala cu orice alt mijloc de transport la ocazie. Fiecare situatie din judet imbraca o anumita particularitate, dar cauza de baza ramane aceeasi: microbuzul comunitatii nu face fata  numarului de elevi. 
audio elevi pe jos intre sate 
Microbuzele scolare noi, primite de judetul Ialomita sunt in numar de 30, fata de 17 cate a primit Calarasiul. Daca achizitiile se fac prin inspectoratele scolare, intretinerea microbuzelor si tot ce tine de planificarea curselor, sunt in responsabilitatea primariilor. Asa se face ca elevii de la tara, care au doua mari moase comunale, Scoala si Primaria, raman cu mersul pe jos dintr-o localitate in alta.  Pentru ca sunt clasa a treia si invata simultan, copiii din Stejaru parcurg pe jos sau cu bicicleta drumul pana la scoala din Paltinis.
Situatia elevilor navetisti este atat de cunoscuta incat a devenit banala. Cu toate acestea, cadrele didactice de la Scoala din Paltinis au refuzat sa faca vreun comentariu la presa, probabil ca sa nu deranjeze finantatorul, si anume Primaria, sau angajatorul, Inspectoratul Scolar…. Neoficial ni se spune ca singurul microbuz la nivelul  comunei Perieti nu reuseste sa faca fata pentru toate satele apartinatoare: Paltinis, Stejaru, Misleanu si Fundata. 
Cum edilul de la Perieti era plecat cu treburi la oras, ne-am indreptat catre Inspectoratul scolar unde inspectorul general ne-a explicat  ca cele 30 de microbuze noi pe care Ialomita le-a primit au fost repartizate dupa numarul de copii care fac naveta si kilometrii pe care acestia ii au de parcurs.

Clementina Tudor

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.