Emoţii pentru persoanele plătite pe drepturi de autor

0

Veniturile declarate anul trecut sunt prelucrate de Direcţiile Financiare, iar în urma centralizării datelor pot rezulta diferenţe de plată, în plus sau în minus.
Persoanele fizice vor primi acasă decizia de impunere anuală pentru veniturile realizate, formulare transmise prin poştă împreună cu confirmarea de primire a fiecărui contribuabil.
Sumele stabilite în plus se vor plăti în cel mult 60 de zile de la confirmarea primirii, la unitatea fiscală de domiciliu. Neplata la termen a diferenţei de impozit suportă dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru valoarea neachitată.
Sumele stabilite în minus prin deciziile de impunere anuală se vor restitui contribuabililor prin compensarea cu debitele neachitate plus diferenţa rămasă.
Dacă sumele de restituit sunt mai mici 5 lei, banii se returnează la cerere sau rămân în evidenţa fiscală pentru eventuale compensări viitoare.
Restituirea sumelor se face prin intermediul cardului bancar, a contului sau direct la trezoreriile unităţilor fiscale de domiciliu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.