Entuziasm versus sobrietate de 1 Decembrie la Slobozia

0

1 Decembrie s-a sărbătorit în două acte şi pe două planuri la Slobozia: la statuia lui Mihai Viteazul şi în faţa palatului administrativ al judetului, cu entuziasm din partea copiilor şi sobrietate din partea principalului organizator, Instituţia Prefectului.
În plin ceremonial, un biciclist rătăcit a trecut prin centrul manifestării, chiar la finalul cuvântului Episcopului Vincenţiu, fără ca forţele de ordine să schiţeze vreun gest.
Însemnătatea actului istoric de la Alba Iulia, săvârşit la 1 decembrie 1918 a fost evocată de Mihaela Enache, elevă în clasa a XII a la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia, olimpică la istorie.
La parada militară de pe bulevardul Matei Basarab s-au oprit să asiste toţi trecătorii. Mulţimea i-a aplaudat pe militari şi s-a amuzat de stângăciile prezentatorului care nu a ştiut să pronunţe corect numele personalităţii din titulatura Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Barbu Catargiu.
De Ziua Naţională, prefectura a împărţit cetăţenilor pliante cu imnul ţării şi citate din George Coşbuc. După momentul oficial, Primăria şi Consiliul Judeţean i-au invitat pe participanţi la o ţuică fiartă, în holul Centrului Cultural.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.