Eolina – un copil ales de Dumnezeu şi salvat de părinţi

2

FLR_0706

Vorbeşte cu ochii, scrie cu fruntea şi foloseşte guriţa ca să apuce lucrurile de care are nevoie. Pe lângă aceste supape de adaptare la mediul înconjurător, Eolina, un copil ales de Dumnezeu, se bucură de sprijinul necondiţionat al familiei în care s-a născut şi care a salvat-o de nepăsarea medicilor şi indiferenţa semenilor. În postul Naşterii Domnului, Radio CAMPUS vă prezintă o poveste tulburătoare de viaţă, de neconceput pentru mulţi dintre noi şi cu atât mai greu de acceptat:
audio reportaj EOLINA
Eolina este o domnişoară de aproape 18 ani, cu un zâmbet larg, care îi luminează toată faţa şi cu privirea când sfioasă, când directă, în funcţie de interlocutor. Condiţia ei specială este rezultatul unor culpe medicale, iar progresul realizat, de a învăţa şi a se integra într-o societate meschină, este numai efortul părinţilor şi bunicii materne.
Şi pentru că Eolina a răspuns eforturilor părinţilor cu voinţa ei de a-şi depăşi condiţia de persoană cu handicap, condamnată la izolare, fata urmează cursuri speciale, la domiciliu. Lecţiile şi le face cu bunica, mereu implicată în programul zilnic al nepoatei sale, iar domnişoara profesoară este foarte mulţumită de ambiţia elevei ei.
Eolina a crescut, s-a adaptat la tot din jurul ei, se bucură de avantajele telefoanelor cu touchscreen pt că poate să comunice prin mesaje, este pe facebook, dar poate să iasă din ce în ce mai greu din casă, tocmai pt că s-a mărit. De mare ajutor i-ar fi ei şi multor alţii ca ea un aparat special pentru urcarea şi coborârea scărilor…. Acest aparat costă 3.000 de euro, bani pe care familia Pantazi încearcă să-i strângă. O mână de ajutor la mult încercata lor viaţă ar fi mai mult decât un semn de solidaritate. Ar fi voinţa noastră pentru a repara greşelile trecutului şi a îndrepta o societate strâmbă, care ne afectează pe toţi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.