Escrocii se reinventează, victimele rămân credule şi plâng după bani

0

O bătrână din Moviliţa a fost înşelată cu 500 de lei de un necunoscut care i-a strigat la poartă şi i-a cerut banii în numele fiului ei. De la biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Daniela Salaoru precizează că, pentru a o convinge, şarlatanul i-a dat femeii de 88 de ani să vorbească la telefon cu un bărbat.
După ce a dat banii din mână, bătrâna şi-a sunat feciorul şi a aflat că a fost înşelată. Conform declaraţiei părţii vătămate, suspectul este un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, înalt, cu tenul deschis, purta o căciulă şi haine de culoare închisă şi se deplasa cu un autoturism gri, cu numere de Bucureşti.
Un alt păgubit este un feteştean de 26 de ani care, atras de o ofertă avantajoasă de împrumut pe internet, s-a ales păgubit cu 150 de lei.
În urma cercetărilor, principalul suspect a fost identificat în persoana unui bărbat de 34 de ani din municipiul Braşov. Pentru a evita a cade pradă escrocilor, poliţiştii ne sfătuiesc să fim sceptici la orice oferte avantajoase de preţ şi să verificăm direct la sursă apelurile de ajutor ale rudelor prin interpuşi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.