Etnobotanice confiscate de poliţiştii slobozeni

0
În baza unui plan de acţiune comun, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, Investigare a Fraudelor şi Criminalistic, în colaborare cu Garda Financiară şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, au efectuat verificări la un magazin din Slobozia, care comercializează plante etnobotanice, nedestinate consumului uman.
În urma controlului, au fost ridicate 53 de pliculeţe cu substanţe şi fragmente de plante măcinate, susceptibile a fi produse etnobotanice interzise, ce erau oferite spre comercializare.
Punguţele au fost înaintate, în vederea constatării tehnico–ştiinţifice, Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, pentru a se stabili dacă substanţele respective in¬tră sub incidenţa legii, privind prevenirea şi combaterea traficului şi con¬sumului ilicit de droguri.
Pentru neregulile constatate, agentul economic a primit amenzi în valoare de 14 mii de lei de la Garda Financiară şi OPC.
Totodată, în conformitate cu prevederile legale, comisarii Gărzii Financiare au luat şi măsura suspendării activităţii unităţii, pe o perioadă de trei luni.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.