Europa socială

0

Socialistii europeni urmaresc expansiunea politicilor sociale in tarile membre ale Uniunii. Proiectul “Europa sociala”, lansat in 2007, a fost relansat anul acesta ca prioritate a grupului PSD din Parlamentul European pentru crearea de locuri de munca.

Grupul socialistilor si democratilor s-au reunit la Bruxelles pentru a analiza efectele crizei economice la nivel social si asupra locurilor de munca, precum si viitorul Strategiei de la Lisabona. Participantii la discuti au subliniat ca aceasta criza economica si financiara are consecinte grave in sectorul social. Numarul persoanelor fara un loc de munca si care traiesc in saracie in Uniunea Europeana ar putea sa ajunga la 30 milioane in 2011, dintr-un total de 500 milioane de cetateni europeni.

In cursul interventiei sale, deputatul socialist din Galati, Adriana Ticau a aratat ca obiectivul Uniunii Europene ramane dezvoltarea economica si sociala, si ca, ,,Unul dintre marile riscuri ce pot sa apara in cursul acestei crize este lipsa de solidaritate si  faptul ca oamenii pot ajunge sa se simta singuri in fata greutatilor, motiv pentru care, clasa politica ar trebui  sa faca un efort pentru a promova spiritul de solidaritate.”

De asemenea, Adriana Ticau a arata ca investitiile in “economia verde”, nepoluanta sunt importante in aceasta perioada, pentru ca “Ne confruntam cu riscul de a avea somaj pe termen lung la nivel europea, si de aceea se impun investitii in crearea de locuri de munca in “economia verde” si in educatie.

O alta tema discutata a fost legata de problema demografica, in sensul ca politica statelor membre ar trebui sa incurajeze cresterea natalitatii.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.