Evaziune pe spatele salariaţilor

0

Din ce în ce mai mulţi administratori sunt depistaţi de poliţişti că reţin salariaţilor banii pentru contribuţiile sociale fără a le mai vira la stat.
Este şi cazul unui patron din Feteşti care a prejudiciat statul cu 145 de milioane de lei vechi, opriţi pentru impozite şi contribuţii salariale şi fără a le mai plăti la bugetul de stat, periclitând astfel vechimea şi asigurările de sănătate ale angajaţilor.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Iulia Fecioru, precizează că debitul s-a acumulat pe parcursul acestui an: “În prezent, administratorul de 46 de ani este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, faptă prevăzută de Legea privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”.
Salariaţii prejudiciaţi de angajatori prin neplata dărilor la stat îşi pot rezolva litigiile de muncă adresându-se instanţei de judecată.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.