Evaziuni fiscale pe bandă rulantă

1

Într-o singură lună, inspectorii fiscali au depistat în Ialomiţa evaziuni fiscale în cuantum de aproape 10 milioane de lei.
Din cele 150 de verificări ale bazei de impozitare, la bugetul general consolidat s-au stabilit venituri în plus de circa 20 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate sunt majorări şi penalităţi la sumele datorate statului.
Domeniile vizate de FISC în iulie au fost activităţile sportive, de agricultură şi servicii auxiliare, acvacultură în ape dulci, fabricarea maşinilor şi utilajelor pentru agricultură şi exploatări forestiere.
Spre deosebire de lunile anterioare, când cele mai importante diferenţe se constatau la taxa pe valoarea adăugată, în iulie, cele mai mari diferenţe au fost la C.A.S, în sumă de aproape 6 milioane de lei, urmat de impozitul pe venituri din salarii de aproape 2,6 milioane de lei şi la fondul de sănătate în sumă de peste 2, 3 milioane. Cele mai mici diferenţe s-au înregistrat la impozitul microintreprinderilor, în cuantum de 4 mii 400 lei.
În consecinţă, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa a depus la Parchet 9 sesizări de propriri pentru 6 societăţi din Slobozia, şi alte trei din Bucu, Feteşti şi Urziceni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următorTaxi la Ţandarei???

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.