Evidenţă strictă pentru câinii de companie

3

plimbare

Deţinătorii de patrupede canine au obligaţia înregistrării acestora în evidenţele medicilor veterinari şi microciparea fiecărui exemplar.
Conform normelor elaborate luna trecută, în termen de 60 de zile este obligatorie identificarea electronică cu microcip a câinilor cu stăpân, vaccinarea patrupezilor,  eliberarea carnetului de sănătate şi a paşaportului, după caz, toate pe cheltuială proprietarilor. 
În cazul deplasării câinilor în spaţiile publice, proprietarii trebuie sa detina asupra lor carnetul de sănătate al animalelor, care atesta efectuarea actiunilor sanitar-veterinare, precum si identificarea şi înregistrarea în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân, iar în cazul deplasărilor în străinătate trebuie sa deţină asupra lor şi paşaportul animalului. 
De asemenea, în caz de vânzare, cumpărare, pierdere, dispariţie, furt, donaţie sau moartea animalului trebuie să se notifice medicilor veterinari de liberă practică şi să li se solicite scoaterea din evidenţă şi consemnarea evenimentelor în carnetul de sănătate. 
La găsirea unui câine pierdut, persoanele care l-au găsit au obligaţia de a anunţa cea mai apropiată secţie de poliţie sau serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân înfiinţat la nivelul unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei raza teritoriala a fost găsit câinele, în vederea depistării şi anunţării proprietarului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro 

3 comentarii

  1. Nu ar fi mai bine ca poliția comunitară să țină o evidență strictă și a stăpânilor care-și scot patrupedele afara ca să producă "răhăței" PE TROTUARE? Și să-i "ardă" la buzunare? Este frumos ca, mai ales pe zăpezile astea, să fim nevoiți să facem de două ori slalom: o dată pentru că e zăpadă/gheață și alunecăm și încă o dată pentru a ocoli "produsele" acestor patrupede?? Nu ar fi bine ca stăpânii patrupedelor să le ia răhățeii din stradă și să-i pună în propria ciorbă? Ne place sau nu, dar suntem de tot "rahatul" fie că este de câine sau de orice altceva.

  2. Din cate stiu, in Slobozia nici un cabinet veterinar nu este dotat cu un cititor de cipuri. 

    Si eu am un pitBULL de talie mice si umblu cu punga dupa mine, dar sunt cainii de talie mare care adevarul este ca fac niste adevarate capodopere de arta. Stapanii lor nu au bunul simt, macar sa mute cainele din trotuar cand il taie capodopera. Ei trebuie sa umble cu sacul dupa ei precum conationalii nostrii din Bore.

    Dar legea cum se numeste mai exact.

    Zic io ……..

  3. cultura s-a pierdut de mult.toata lumea sare la scandal acum daca ii atragi atentia ca animalu isi lasa resturile unde se joaca copiii.adica potaile au voie pe gazon in schimb copiii nu.de multe ori am auzit comentariu ca mai bine isi ia un caine decat un copil.offf numa de caini sa aiba parte si pe lumea cealalta.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.