Evoluţia demografică în Ialomiţa

5

În Ialomiţa se nasc din ce în ce mai puţin copii, iar numărul deceselor este în creştere. În 2012, judeţul s-a situat pe ultimele locuri din ţară în privinţa sporului natural.
Până în luna noiembrie a anului trecut indicii demografici au arătat că sporul natural a fost constant unul negativ, cu o diferenţă de peste şapte sute de persoane în total.
Directorul Direcţiei de Statistică Ialomiţa, Aneta Ştefan, precizează că numărul căsătoriilor a crescut, iar divorţurile au cunoscut o scădere semnificativă.
La nivelul ţării, printre judeţele care au înregistrat spor natural negativ se mai numrără Hunedoara, Argeş şi Suceava.
Alexandra Alexe, wwworadiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următorControale la deținătorii de arme

5 comentarii

 1. Si ce mai precizeaza doamna Stefan? Data trecuta, intr-un articol “foarte interesant” ne explica si din ce motive banuie dansa ca nu exista spor natural.
  In articolul de azi, ne ameteste cu exprimari de genul “numărul căsătoriilor a crescut, iar divorţurile au cunoscut o scădere semnificativă”. Pentru toate aceste informatii fara sens, nu poate exista decat o singura explicatie. Doamna e director de deconcentrata de multi, foarte multi ani si a servit multe regimuri politice(culoarea de inima este insa portocaliul).
  Astfel acum cand e USL la timona, ca sa nu uite lumea, mai iese prin presa cu cate o declaratie “soc”. Marcheaza momentul si se intoarce inapoi in lumea cifrelor sa scrie urmatoarea declaratie…
  Domnilor jurnalisti, acest articol este lipsit de profesionalism. Nu ne spune nimic util si nu ne imbunatateste viata.
  Exista insa, multe alte intrebari dureroase care trebuie puse reprezentantilor administratiei locale, dar pe care nu le puneti. Acordati putina atentie exprimarii si nu publicati articole proaste pentru ca nu va mai citeste nimeni.

 2. mai gigel….sporul natural negativ este o reala problema la nivelul tarii. iar statistica inseamna….ghici…cifre! stiu ca poate nu-ti vine sa crezi dar asa stau lucrurile. inteleg ca tu ai o problema cu doamna aneta stefan, ca nu-ti prea pasa de aspectele legate de exemplu…incotro se indreapta tara asta? ce vom face cu generatiile viitoare? chestii d’astea mondene. eu zic sa intri in presa si sa te faci balaurul pe care reprezentantii locali sa-l stie de frica, si sa obtii informatii strict secrete.

 3. declaratiile dnei Stefan precizeaza anumiti indicatori statistici, care sunt si consecintele actiunilor clasei politice. inversunarea asta privind relevanta informatiei e mai degraba o suparare fata de Guvernele pe care le-a avut Romania dupa 89. este evident de ce a scazut natalitatea si a crescut mortalitatea. va rog sa-i trageti de maneca pe politicienii pe care i-ati votat. iar daca nu ati votat nu aveti niciun drept sa va revoltati asa cum nu de la presa trebuie sa aveti pretentii pentru a face ordine in tara. ca de presa militanta sau de scandal e plin peisajul si multi s-au saturat. si daca va pasa cu adevarat de altceva decat de vendetele politice va rugam sa va asumati identitatea.

 4. @ gigi Statistica inseamna cifre si nu “numărul căsătoriilor a crescut, iar divorţurile au cunoscut o scădere semnificativă”. Asta ca sa ne intelegem.

  @ redactia Cui ii pasa?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.