Executivul primăriei Slobozia a organizat astăzi o dezbatere publică privind bugetul pe anul în curs

0

Pentru că încasările la buget au scăzut iar investitia în schimbarea sistemului de distribuţie a apei este o urgenţă, multe dintre cheltuielile curente au fost reduse.

Primarul Gabi Ionaşcu a precizat că numărul total al retribuţiilor salariale suportate din bugetul local este de o mie 700, dintre care o mie sunt cadrele didactice ale oraşului. În economiile cu salariile, angajaţii primăriei au pierdut de la două până la zece milioane din venitul lunar. O propunere a fost de reducere la jumătate a schemei de funcţionare a serviciului public de poliţie comunitară. Edilul a precizat că organigrama de funcţionare a primăriei este oricum subdimensionată.

La dezbatere a participat şi preşedintele consiliului judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, în opinia căruia, constrângerile la cheltuielile de funcţionare sunt dictate de guvern, uneori fără  economie la buget.

În urma unor restructurări de funcţii şi posturi, primăriile sunt obligate să încheie contracte de servicii cu firme specializate, ceea ce creşte cheltuiala din banii publici.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.