Expoziţie canină internaţională în complexul Hermes

4

Sute de câini de rasă, din ţără şi din străinătate, au concurat în acest weekend la Slobozia pentru obţinerea distincţiilor de exemplare cu aptitudini de campion înternaţional de frumuseţe.

Asociaţia Chinologică Ialomiţa a organizat la Parcul de Vacanţă Hermes cea de-a 5-a expoziţie canină internaţională, la care au venit câini de rasă din Finlanda, Polonia, Belarus, Bulgaria, Republica Moldova şi România. Pieptănate şi aranjate, patrupedele canine au fost etalate de stăpânii lor prin ringurile de prezentare. Organizatorul expoziţiei, Cristian Stavarache, precizează că la această ediţie cea mai bine reprezentată rasă este ciobănescul caucazian, prezent în număr de peste 70 de exemplare.

Desemnarea titlurilor a fost făcută de arbitri din Japonia, Indonezia, Israel şi România. În funcţie de rasă, cel mai mic exemplar canin adult are o greutate de 2 kg, pentru  ca cel mai impunător să cântărească până la 70 de kg. Fie că deţin un bichon frize delicat, fie au de strunit un ciobănesc mioritic, deţinătorii unor astfel de exemplare nutresc aceleaşi emoţii şi trec prin aceleaşi griji de întreţinere a prietenilor patrupezi. Valoarea unui câine de rasă care deţine şi un titlu de frumuseţe poate ajunge la câteva zeci de mii de Euro.

Judeţul a fost reprezentat la expoziţia internaţională de 45 de câini ai membrilor asociaţiei.

Clementina Tudor

4 comentarii

  1. Pacat. Inca un eveniment de care nu sa stiut nimic. Daca era putina valva prin ziare si oras era si mai frumos. Am fost si eu acolo. Frumos. Repet RECLAMA lipsa. Si stati sa vedeti ca va urma si concursul de cai la care de asemesni nu va veni nimeni.

  2. “câini de rasă din Finlanda, Polonia, Biolorusia, Bulgaria, Republica Moldova şi România”… denumirea corecta a tarii e Belarus nu Biolorusia.

  3. Domnu’ Floreanu
    Recunosc, nu imi place limba rusa. Mi-a fost predata fortat in clasele primare, dar doar atat si nici nu am facut vreo pasiune pentru aceasta. Multumesc ca ati tinut cont de sfat.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.