Expoziţie de materiale didactice şi mobilier şcolar

0

Directorii de şcoli şi primarii comunităţilor ialomiţene au avut astăzi ocazia să privească la materiale didactice şi mobilier şcolar de ultimă generaţie, corespunzătoare unui nivel de învăţământ la standard european.

O firmă din Satu Mare prezintă, în sala de sport a Grupului Şcolar “Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia, cu ce trebuie să fie dotată şcoala secolului 21.

Directorul Corpului Didactic, Oliviu Vlădulescu, speră ca după infrastructura realizată parţial în şcolile din judeţ, să urmeze dotarea corespunzătoare a spaţiilor de învăţământ.

Profesorii prezenţi la expoziţie au privit cu jind la trusele didactice şi laboratorul media, conştienţi că vremurile de criză, de acum încolo vor începe cu adevărat. Profesor de fizică şi chimie, Ion Vasile este directorul Şcolii din Ciochina şi spune că oricât de performante sunt materialele didactice, în prezent nu există fonduri pentru achiziţie.

O trusă pentru predarea ştiinţelor la clasele a treia şi a patra, cu posibilitatea realizării a 170 de experimente, costă 23 de milioane de lei. Un laborator media, cu aparatură şi mobilier, se poate achiziţiona la un preţ de 50 de milioane de lei. Cea mai bogată ofertă este pentru tablele magnetice. Expoziţia de materiale didactice pentru predarea ştiinţelor naturii poate fi vizitată astăzi şi mâine între orele 9 şi 18, în sala de sport a Grupului Şcolar “Alexandu Ioan Cuza” din Slobozia.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.