Facilităţi la înscrierea certificatelor de naştere ale minorilor în străinătate

0

cristina-pocora

Liberalii intenţionează modificarea legii privind actele de stare civilă ale copiilor români aflaţi în străinătate.
Deputatul Cristina Pocora transmite printr-un comunicat de presă că a iniţiat această propunere legislativă deoarece Ministerul Afacerilor Externe a semnalat de nenumărate ori situaţia minorilor români aflaţi în străinătate sub o formă de protecţie, fără a avea vreun document de stare civilă, de identitate sau de călătorie românesc. Lipsa certificatului de naştere românesc duce la imposibilitatea de eliberare a unui paşaport temporar acestor copii, pentru că nu au atribuit un cod numeric personal.
Propunerea legislativă urmăreşte obţinerea unui instrument optim de lucru pentru reprezentanţele româneşti din străinătate şi ar conduce la evitarea unor situaţii deosebit de complicate din punct de vedere al relaţiilor cu ţările respective. Prin acest demers s-ar evita campaniile de denigrare a României, prin demonstrarea implicării eficiente a autorităţilor române în soluţionarea acestor cazuri destul de frecvent întâlnite în Europa. 
Parlamentarul liberal de Ialomiţa le cere tuturor colegilor ei, indiferent de partidul din care fac parte, să o susţină în Parlament.    
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.