Facilităţi pentru mediul privat

0

neacsu marian

Încurajarea întreprinzătorilor aflaţi la prima afacere şi adoptarea legii privind parteneriatul public privat sunt două dintre iniţiativele parlamentare menite a stimula activitatea mediului privat. 
Deputatul Marian Neacşu transmite printr-un comunicat de presă că  modificarea Ordonanţei de urgenţă pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri este un succes şi apreciază că va stimula mediul de afaceri şi se va reflecta în economia reală a României prin creşterea numărului de antreprenori. Vechiul act normativ a fost îmbunătăţit prin înlocuirea sintagmei „întreprinzători tineri” cu „întreprinzători debutanţi în afaceri”, astfel încât să beneficieze de facilităţile fiscale specifice, de condiţiile de creditare şi de alocaţiile financiare nerambursabile prevăzute în ordonanţă nu doar antreprenorii debutanţi cu vârsta maximă de 35 de ani, ci toate persoanele aflate la prima afacere. 
De asemenea, mai transmite Parlamentarul din colegiul 2 Slobozia,  Legea parteneriatului public-privat stimulează investiţiile publice, urmând modelul unor state dezvoltate ale Uniunii Europene. Teoretic, prin noua reglementare, se creează un cadru adecvat atragerii de resurse financiare private pentru realizarea de proiecte publice, se atrag investiţii străine, se creează locuri de muncă, se reduce presiunea imediată asupra finanţelor publice şi se identifică noi posibilităţi de atragere a fondurilor europene. Practic, mediul privat aşteaptă reducerea taxelor percepute pe forţa de muncă, promisiune amânată de la 1 iulie pentru toamnă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.