Familile din IPJ Ialomiţa

1

foto: Florin Floreanu

Mulţi dintre salariaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa sunt rude de gradul unu şi doi.
Pe lângă familiile constituite recent prin căsătorie, în structurile judeţene ale poliţiei ialomiţene lucrează familii întregi de părinţi şi copii.
Fie că sunt poliţişti cu tradiţie din tată în fiu, fie că poartă un nume comun, în lista cu salariaţi din cadrul IPJ Ialomiţa, se remarcă prin numărul de membri, mai multe familii, cum ar fi Ivan, Lazăr, Ciobanu sau Gheorghe.
Comisarul Viorel Ştefu apreciază ca normală situaţia atâta timp cât fiecare salariat îşi face treaba: “Sunt câteva familie, adică soţ-soţie, tată-copil, care sunt poliţişti şi lucrează în această instituţie. Din ce am verificat aceste familii s-au format după venirea în Inspectorat, oamenii s-au cunoscut şi au ajuns la o relaţie de familie. Nu este neapărat ceva rău, în opinia mea. Ideea este să-şi facă treaba, să nu lucreze într-un compartiment amândoi şi să fie buni profesionişti.
– Dar nu este acesta un sistem clientelar?
-Pot exista şi astfel de suspiciuni, dar nu trebuie să gândim cu rea credinţă. Eu am tratat lucrurile neutru şi echidistant. Atunci când cineva a fost vinovat am luat măsuri, nu am tolerat anumite stări de lucruri, favorizarea unor angajaţi, chiar dacă sunt membri unei familii. Lucrurile astea nu au contat niciodată.
-Credeţi că acolo unde vorbim de mamă-tată şi apoi copil, toţi angajaţi în sistem, nu e vorba de un ajutor?
-Există şi în alte domenii, doctorii îşi trimit copiii la medicină, poliţiştii la Şcoala de Poliţie…
-Dumneavoastră, nu…
-Eu nu, pentru că am considerat că este suficient cât mi-am petrecut eu viaţa în această instituţie, iar fiul meu a putut să facă şi altceva decât această profesie”.
Exemple de familii care lucrează în cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie sunt şi la Călăraşi şi Buzău, iar în ultimii 5 ani angajarea odraslelor în sistemul de lucru al părinţilor se poartă în toate structurile publice. Printre instituţiile care s-au remarcat prin incidenţa crescută a salariaţilor care sunt rude de sânge sau au devenit prin alianţă, se remarcă şi Direcţia Generale ale Finanţelor Publice.
Clementina Tudor,www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

1 comentariu

  1. Ce faci taticu? te acoperi??
    Te-ai cam invartit in jurul cozii. Am inteles din marele tau discurs ca politia si sistemul public sunt o familie mare si inchegata, unde lucrurile merg ca la carte.
    hi,hi,hi! asta ai vrut sa spui?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.