Fără ezitare, Primăria Slobozia a transformat un loc de joacă pentru copii în parcare

4

foto: Florin Floreanu

Decizia a fost luată la sugestia câtorva posesori de autoturisme, fără a se consulta toţi locuitorii din zona cuprinsă între străzile Ialomiţei şi Mihail Sadoveanu.
Viceprimarul Valentin Băcanu spune că părculeţul dintre blocuri a fost sacrificat pentru a se onora promisiunile din campania electorală, mai ales că peste stradă, paralel cu linia ferată, mai este o zonă verde cu locuri de joacă pentru copii: “printre problemele ridicate de cetateni, pe care am promis ca o sa le rezolvam, a fost si realizarea suplimentara a unor locuri de parcare. S-a promis extinderea spatiilor de parcare pe strada Sadoveanu, prin mutarea trotuarului mai inspre parc, si transformarea locului de joaca dintre blocuri in spatiu de parcare”.
Mămicile din zonă analizează însă iniţiativa primăriei în funcţie de siguranţa copiilor. Chiar dacă părculeţul dintre blocuri era neîngrijit şi abandonat de autorităţi, locul de joacă din zona blocului B42 era ferit de trafic, iar copiii mai puţin expuşi la riscuri:
“- aici se jucau copiii si in plus, dincolo dau masinile peste copii. Nu e bine acolo, e parcul peste sosea si pot da masinile peste copii.
– cati vecini cu masini sunt pe scara la dumneavoastra?
– sunt vreo doi-trei, dar oricum toata lumea parcheaza pe Sadoveanu, ca sa vada masina pe geam.
– va place ca e parcare sau vroiati parc?
– ce sa mai zic, nu stiu. Si parcarea asta e cam ciudat facuta. Cam anapoda. Sunt doua intrari si nici nu stii cum sa asezi masina. Cum dracu’ le aseaza, cum intra, cum iese”?
La o săptămână de la transformarea parcului în parcare, locurile de staţionare sunt mai mult libere. Principala utilitate a platformei amenajate sunt jocurile cu mingea. În fiecare seară băieţii din cartier se strâng în noua parcare şi joacă fotbal.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Parcarea este foarte utila, stati linistiti, ca au inceput sa apara masini. In zona garajelor de acolo nu aveai niciodata loc sa parchezi masina, era cea mai proasta zona din oras. Fostul “parculet”, un loc de 20 de metri patrati plin cu nisip, era populat de golanii din cartier, care se adunau acolo ca sa bea, sa urle si sa injure in fiecare noapte. Locatarii din zona stiu ca toata vara acolo a fost deranj maxim. Acum, de cand cu parcarea, s-au mutat la un colt de bloc de acolo, unde continua scandalurile.
    “Parcul” e o inventie inutila a lui Ionascu, plina de gunoaie si de indivizi dubiosi care se invarteau pe acolo la ore tarzii. Intrebati la Primarie de cate ori au sudat leaganele din fier pe care le-au rupt cretinii pe care Politia si jandarmii nu reusesc sa-i tina in friu!
    Mamicutele si copilasii au la dispozitie Parcul mare si parculetul de langa calea ferata. Normal ca inainte le era mai usor sa-si lase acolo plozii pana spre miezul noptii fara sa le pese ce se intampla acolo, dar daca si cand se face ceva sar unii in sus, asta nu inseamna ca ei au dreptate. In sfarsit, un lucru bun in zona aia!

  2. Apropo de parcari.,domnu primar nu cumva va place sa lasa-ti treaba neterminata? Coincidenta sau nu ne- am intersectat in momentul in care trasati sarcini de partid unui angajat de -al dv.pt. construirea unei insule pt.delimitarea sensurilor de circulat in parcarea nou infiintata din zona ANL Razoare. Asta s-a intamplat in urma cu o luna , dar nu s-a realizat nimic , decat uciderea in ziua si zona respectiva prin otravire a unor caini printre care si cel care l-am adoptat de la adapostul pt. animale si pt. care inca mai sufera si acum baietelul meu .Cazul respectiv afost mediatizat in presa locala la momentul acela.Neridicarea respectivei insule va incrimineaza direct , mai ales ca atunci cand va afla-ti pe teren a ti dat dat impresia ca este indispensabil lucrul acesta.Astept raspuns.

  3. PT. Protectia Animalelor:Nu o sa va raspunda domnul Primar pt. ca dumnealui are o placere sa omoare ciinii si a luat masuri in acest sens.Crede ca asa rezolva problema lor omorindu-i.Daca il intreaba cineva de ce ii omoara spune ca nu este adevarat ,ca el respecta legea si ii duce in adapost unde curge numai lapte si miere si mai si ii sterilizeaza.Atit de mult minte ca a inceput sa creada si el.Si aveti grija sa nu il enervati ca devine coleric si-ti mai zice si vreo doua.Chiar si la televizor in direct…cade isi permite omul ca noi sintem prosti si nu ne pasa de cei care nu au ce pune pe masa si de copii.Lui ii pasa mult de tot….Mai bine ar face eforturi sa creeze locuri de munca ,sa atraga oameni de afaceri care vor sa dea de munca ,nu sa fie pusi pe fuga de spagi si mita.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.